Food Test / Food Print

Food test jest dokładnym badaniem laboratoryjnym opartym na technologii ELISA, które wykrywa obecność pokarmowo-specyficznych przeciwciał IgG.

4 rodzaje testów w zależności od ilości badanych produktów, które mogą utrudniać osiągnięcie pełnego zdrowia. Do badania nie trzeba być na czczo. Okres Oczekiwania na wyniki z laboratorium do 14 dni.

testy na nietolerancje pokarmoweFood Test 40 testy na nietolerancje pokarmowe warszawa Food Test 90  food detective Food Test Vegetarian 90  food detective ostrołęka Food Test 110

Najbardziej zaawansowany i kompleksowy test w technologii mikromacierzy, jest oferowany do identyfikowania pokarmowo specyficznych przeciwciał IgG w pokarmach, które konsumujemy.

food detective ursynówFood Print ® 200+
Najbardziej zaawansowany i kompleksowy test w technologii mikromacierzy, jest oferowany do identyfikowania pokarmowo specyficznych przeciwciał IgG w pokarmach, które konsumujemy.

food detective warszawaFood Print ® Rozpoznawczy  (czytaj więcej)

Wynik testu typu TAK/NIE pozwala zweryfikować możliwość występowania nadwrażliwości pokarmowej lub ja wykluczyć. Pobrana próbka krwi (krew włośniczkowa pobierana z opuszki palca) wysyłana jest do laboratorium Cambridge Nutritional Sciences w Wielkiej Brytanii. Wynik badania dostępny jest po około 10 dniach roboczych od pobrania. W przypadku uzyskania pozytywnego wyniku testu rozpoznawczego Food Print powinien być wykonany jeden z powyższych testów, by określić jakie składniki pokarmowe odpowiedzialne są za występowanie nadwrażliwości pokarmowej (Alternatywnie i niezależnie można wykonać test Food Detective).

Food Test  – Lista Badanych Alergenów::

Grupy  Produkty        
PRODUKTY
MLECZNE
 BIAŁKO JAJA + + + +
 ŻÓŁTKO JAJA + + + +
 MLEKO KROWIE + + + +
 MLEKO KOZIE + + + .
 MLEKO OWCZE + + + .
Ryby
i
owoce
morza
 DORSZ + + + +
 KRAB + + + +
 HOMAR + + + +
 KREWETKI* + + + +
 OSTRYGI + + + +
 ŁOSOŚ + + + +
 TUŃCZYK + + + +
 PSTRĄG + + + +
 MAŁŻE (Mytilus edulis) + + + .
 SOLA + + + .
 MAŁŻE (Venus mercenaria) + . . .
 KAŁAMARNICA/KALMAR + + . .
 MORSZCZUK + + + .
 OŚMIORNICA + + + .
 OKOŃ MORSKI + + + .
 SARDYNKA + + . .
 MĄTWA/SEPIA + + . .
 ANCHOIS + + . .
Owoce  JABŁKO + + + +
 CYTRYNA + + + +
 POMARAŃCZA + + + +
 GRUSZKA + + + +
 TRUSKAWKA + + + .
 WIŚNIA/CZEREŚNIA + + + .
 WINOGRONA* + + + .
 LIMONKA + + + .
 ANANAS + + + .
 POMIDOR + + + .
 BANAN + + + .
 KIWI + + + .
 MELON + + + .
 OLIWKI + + + .
 BRZOSKWINIA + + + .
 ŚLIWKA + + + .
 NEKTARYNKA + . . .
 JEŻYNY . . . +
 GREJPFRUT . . . +
 MALINA . . . +
 FIGI + + + .
 ARBUZ + + + .
 MANDARYNKI + + . .
Produkty
Zbożowe
 KUKURYDZA + + + +
 OWIES + + + +
 RYŻ + + + +
 ŻYTO + + + +
 PSZENICA + + + +
 JĘCZMIEŃ + + + .
 PSZENICA DURUM/TWARDA + + + .
 GLIADYNA/GLUTEN + + + .
 GRYKA ZWYCZAJNA + + + .
Zioła
i
przyprawy
 CZOSNEK + + + .
 GORCZYCA + + + .
 ZIARNA PIEPRZU* + + + .
 PAPRYCZKA CHILLI + + + .
 NAĆ PIETRUSZKI + + + .
 BAZYLIA + . . .
Drób
i
mięso
 KURCZAK + . + +
 WIEPRZOWINA + . + +
 INDYK + . + +
 WOŁOWINA + . + +
 JAGNIĘCINA + . + .
 MIĘSO Z KRÓLIKA + . . .
Orzechy  MIGDAŁY + + + +
 ORZECHY LASKOWE + + + +
 ORZESZKI ZIEMNE + + + +
 PISTACJE + + + .
 ORZECHY WŁOSKIE + + + .
 ORZECHY NERKOWCA . . . +
Warzywa  FASOLA BIAŁA + + + +
 FASOLA CZERWONA + + + +
 BROKUŁY + + + +
 KAPUSTA BIAŁA + + + +
 KALAFIOR + + + +
 ZIELONY GROSZEK + + + +
 ZIEMNIAKI + + + +
 SOJA + + + +
 MARCHEW + + + .
 FASOLKA + + + .
 BAKŁAŻAN + + + .
 OGÓREK + + + .
 SOCZEWICA + + + .
 SAŁATA + + + .
 CEBULA + + + .
 PAPRYKA* + + + .
 KABACZEK ZIELONY + + + .
 DYNIA* + + . .
 CYKORIA + + . .
 SZPINAK + + . .
 KAPARY + + . .
 KOPER WŁOSKI + + + .
 KARCZOCHY + + . .
 CIECIERZYCA/CIECIORKA + . + .
Pozostałe
produkty
 DROŻDŻE PIEKARSKIE + + + +
 DROŻDŻE PIWOWARSKIE + + + +
 GRZYBY + + + .
 ZIARNO KAKAOWCA + + + .
 KAWA + + + .
 NASIONA SŁONECZNIKA + + + .
 SEZAM + + . .
 HERBATA CZARNA + + . .
 KASZTAN JADALNY + + . .
 NASIONA KOLA + + . .
 MIÓD + + . .

FoodPrint® 200+ – Lista badanych alergenów:

 Grupy  Produkty          
 Produkty Mleczne MLEKO KROWIE
MLEKO KOZIE
MLEKO OWCZE
KAZEINA
BIAŁKO
ŻÓŁTKO
MELKO BAWOLE
ALFA-LACTALBUMINA
BETA-LACTOGLOBULINA
 Ryby i Owoce Morza DORSZ
KRAB
HOMAR
KREWETKI*
OSTRYGI
ŁOSOŚ
TUŃCZYK
PSTRĄG
MAŁŻE (Mytilus edulis)
KAWIOR
SOLA
PLAMIAK/ŁUPACZ
FLĄDRA/PŁASTUGA
ŚLEDŹ
MAKRELA
MIECZNIK
MAŁŻE (Venus mercenaria)
KAŁAMARNICA/KALMAR
PRZEGRZEBKI
MORSZCZUK
OŚMIORNICA
OKOŃ MORSKI
SARDYNKA
MĄTWA/SEPIA
ANCHOIS
OKOŃ
KARP
TURBOT
SERCÓWKA JADALNA
WĘGORZ
ŻABNICA
SZCZUPAK
DORADA
 Owoce JABŁKO
CYTRYNA
POMARAŃCZA
GRUSZKA
TRUSKAWKA
WIŚNIA/CZEREŚNIA
WINOGRONA*
LIMONKA
ANANAS
POMIDOR
BANAN
KIWI
MORELA
MELON
OLIWKI
BRZOSKWINIA
ŚLIWKA
NEKTARYNKA
FIGI
ARBUZ
MANDARYNKI
JAGODY/BORÓWKI
GUAWA/GRUSZLA
LICZI CHIŃSKIE
MANGO
MORWA
PAPAJA
GRANAT
RODZYNKI
CZERWONA PORZECZKA
RABARBAR
DAKTYLE
JEŻYNY
GREJPFRUT
MALINA
CZARNA PORZECZKA
ŻURAWINA
AVOCADO
 Ziarna KUKURYDZA
OWIES
ŻYTO
PSZENICA
PSZENICA DURUM/TWARDA
GLIADYNA/GLUTEN
GRYKA ZWYCZAJNA
OTRĘBY PSZENNE
LEN ZWYCZAJNY
TRANSGLUTAMINAZA
PSZENICA ORKISZ
KUSKUS
KOMOSA RYŻOWA
RYŻ
PROSO/KASZA JAGLANA
SŁÓD
JĘCZMIEŃ
 Zioła i przyprawy CZOSNEK GORCZYCA
ZIARNA PIEPRZU*
PAPRYCZKA CHILLI
NAĆ PIETRUSZKI
BAZYLIA
IMBIR
CYNAMON
CHMIEL
MIĘTA
GAŁKA MUSZKATOŁOWA
WANILIA
MAJERANEK
POKRZYWA
MIĘTA PIEPRZOWA
ROZMARYN
SZAFRAN
MIŁORZĄB JAPOŃSKI
ANYŻ
ALOES
LIŚĆ LAUROWY
RUMIANEK
PIEPRZ KAJEŃSKI
CURRY
LUKRECJA
ŻEŃSZEŃ
SZAŁWIA
TYMIANEK
ESTRAGON
GOŹDZIKI
KOLENDRA
KMINEK
KOPEREK
 Mięso KURCZAK
WIEPRZOWINA
INDYK
WOŁOWINA
JAGNIĘCINA
MIĘSO STRUSIE
MIĘSO Z WOŁA
MIĘSO Z KUROPATWY
KACZKA
CIELĘCINA
SARNINA
MIĘSO Z KRÓLIKA
KONINA
MIĘSO PRZEPIÓRCZE
MIĘSO Z DZIKA
 Orzechy MIGDAŁY
ORZECHY LASKOWE
ORZESZKI ZIEMNE
PISTACJE
ORZECHY WŁOSKIE
KOKOS
ORZESZKI PINI
CIBORA JADALNA
ORZECHY MAKADAMII
ORZECHY BRAZYLIJSKIE
ORZECHY NERKOWCA
 Warzywa FASOLA BIAŁA
FASOLA CZERWONA
BROKUŁY
KAPUSTA BIAŁA
KALAFIOR
ZIELONY GROSZEK
ZIEMNIAKI
SOJA
MARCHEW
FASOLKA
SOCZEWICA
AMARANTUS/SZARŁAT
BAKŁAŻAN
OGÓREK
SAŁATA
CEBULA
PAPRYKA*
CYKORIA
SZPINAK
KABACZEK ZIELONY
DYNIA*
KAPUSTA CZERWONA
BÓB
BOĆWINA
RZODKIEWKA
RUKOLA
SZALOTKA
BATAT/SŁODKI ZIEMNIAK
RZEPA
RUKIEW WODNA
MANIOK JADALNY/JUKA
SZPARAGI
BRUKSELKA
SELER
BURAKI
POR
 Inne DROŻDŻE PIEKARSKIE
DROŻDŻE PIWOWARSKIE
GRZYBY
NASIONA SŁONECZNIKA
SEZAM
NASIONA KOLA
CUKIER TRZCINOWY
TAPIOKA
CHLEB ŚWIĘTOJAŃSKI
RZEPAK
KASZTAN JADALNY
MIÓD
AGAR AGAR
HERBATA CZARNA
HERBATA ZIELONA
ZIARNO KAKAOWCA
KAWA
Podziel się