03 październik 2017,   godz. 17.15-19.00blank
 Miejsce: Ostrołęka ul. Przytulna 3 II piętro

Wykład dotyczy interakcji między żywnością w diecie  a  lekami :

  • Antybiotyki
  • Leki obniżające  cholesterol
  • Leki obniżające ciśnienie
  • Leki  przeciwdepresyjne
  • Leki uspakajające
  • Leki przeciwzakrzepowe

 

Ten warsztat jest skierowany właśnie dla Ciebie  :

  • stosujesz powyższe  leki dłużej niż 1 rok lub  więcej niż 1 z lek
  • cierpisz na arytmię , bezsenność
  • masz problemy związane z wagą ciała
  • jesteś mamą dzieci, które często chorują
  • planujesz ciążę
  • masz powyżej 50 lat

 

Czego się Dowiesz

  • które pokarmy  osłabiają działanie  konkretnej grupy leków, a które je wzmacniają.
  • dlaczego i przy jakich lekach należy uważać na tłuszcze a kiedy je stosować
  • dlaczego mleko nie zawsze  jest wskazane
  • czym leki należy popijać a czym nie
  • rola cytochromu p-450 oraz  genów w metabolizmie leków i żywności

 

Dlaczego warto wiedzieć

  • ryzyko interakcji z żywnością wzrasta wraz z ilością zażywanych leków
  • lek może słabo lub nie działać   a z czasem wywoływać  silne,  niebezpieczne reakcje uboczne
  • zaburzenie w organizmie ważnych  funkcji  fizjologicznych  witamin i  składników mineralnych

 

Dieta może nie tylko modyfikować interakcje między lekami a żywnością, może być w co najmniej 30%  przyczyną wystąpienia groźnych powikłań

Warsztat prowadzi: Agnieszka Haszczyńska – dietetyk ,psychodietetyk –  www.erbe.waw.pl

Zapisy i informacje: Zainteresowanych prosimy o kontakt telefoniczny lub mailowy. Serdecznie zapraszamy 🙂

tel. 601 327 873

info@erbe.waw.pl

inwestycja : 50zł      Rezerwacja miejsca jest gwarancją uczestnictwa w warsztacie.

Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania wykładu z przyczyn od niego nie zależnych, wówczas wszelkie przedpłaty zostaną zwrócone.

Call Now Button