03 październik 2017, godz. 17.15-19.00
Miejsce: Ostrołęka ul. Przytulna 3 II piętro
Wykład dotyczy interakcji między żywnością w diecie a lekami :
- Antybiotyki
- Leki obniżające cholesterol
- Leki obniżające ciśnienie
- Leki przeciwdepresyjne
- Leki uspakajające
- Leki przeciwzakrzepowe
Ten warsztat jest skierowany właśnie dla Ciebie :
- stosujesz powyższe leki dłużej niż 1 rok lub więcej niż 1 z lek
- cierpisz na arytmię , bezsenność
- masz problemy związane z wagą ciała
- jesteś mamą dzieci, które często chorują
- planujesz ciążę
- masz powyżej 50 lat
Czego się Dowiesz
- które pokarmy osłabiają działanie konkretnej grupy leków, a które je wzmacniają.
- dlaczego i przy jakich lekach należy uważać na tłuszcze a kiedy je stosować
- dlaczego mleko nie zawsze jest wskazane
- czym leki należy popijać a czym nie
- rola cytochromu p-450 oraz genów w metabolizmie leków i żywności
Dlaczego warto wiedzieć
- ryzyko interakcji z żywnością wzrasta wraz z ilością zażywanych leków
- lek może słabo lub nie działać a z czasem wywoływać silne, niebezpieczne reakcje uboczne
- zaburzenie w organizmie ważnych funkcji fizjologicznych witamin i składników mineralnych
Dieta może nie tylko modyfikować interakcje między lekami a żywnością, może być w co najmniej 30% przyczyną wystąpienia groźnych powikłań
Warsztat prowadzi: Agnieszka Haszczyńska – dietetyk ,psychodietetyk – www.erbe.waw.pl
tel. 601 327 873 info@erbe.waw.pl
inwestycja : 50zł Rezerwacja miejsca jest gwarancją uczestnictwa w warsztacie.
Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania wykładu z przyczyn od niego nie zależnych, wówczas wszelkie przedpłaty zostaną zwrócone.